Om mig

Linda Wiik

Leg. Psykolog

 

Jag är legitimerad Psykolog vilket innebär att du kan känna dig trygg med att jag följer etiska riktlinjer och lagar. Jag är ansvarig för mitt arbete inför IVO (inspektionen för vård och omsorg).

 

Terapi utifrån Dina behov är mina ledord. Jag har min grund både i den psykodynamiska och den kognitiva beteenden terapin. Som en av tre svenskar är jag också utbildad av Paul Gilbert och certifierad i Compassionfokuserad Terapi.

 

Jag arbetar utifrån Dina behov med olika metoder beroende på vad som fungerar bäst för Dig. Jag har en bred erfarenhet av de flesta svårigheter som kan uppstå i livet. Alla åldrar, individer såväl som par och familjer i alla former är välkomna.

 

Tillgänglighet är en hjärtefråga med en uppväxt på landet i norra Sverige och mångårig erfarenhet av olika funktionsnedsättningar. Alla ska ha tillgång till terapi oavsett var vi befinenr oss i landet. Därför erbjuder jag terapi via videosamtal eller telefon. 


Om du vill lära känna mig lite innan du bokar kan du lyssna på ett avsnitt av filosofiskarummet där vi pratar om skam. 


Mina specialområden är:

Ångest, Depression, Låg självkänsla, HSP (Högsensitiv personlighet), Tinnitus, Sömn, Ofrivillig barnlöshet. Alla typer av svårigheter att hantera känslor inom dig eller i relationer.

Compassion Focused Therapy Compassionfokuserad Terapi (CFT), Dialektisk Beteende Terapi (DBT) & Mindfulness.

 

Jag erbjuder också handledning till dig/er som arbetar med människor och dig själv som verktyg. 

 

Förutom min terapimottagning driver jag också CFT Institutet tillsammans med min kollega Jernett Karensen. Vi verkar för att sprida och utveckla kunskap om CFT genom utbildning, föreläsning, handledning och terapier.

 

Du når mig på 0705260622 eller lindawiikpsykolog@gmail.com

 

Varmt välkommen!

Compassion i Malmö

MIN BAKGRUND

 

Som Psykolog

Jag är utbildad vid Lunds univeristet och har därifrån grundlig utbidlning i både KBT och PDT. Arbetet som psykolog i över 10 år, inom skola, habilitering och primärvård med behandling. Alla åldrar och olika konstalationer. Utbildar och handleder i CFT inom olika organisationer. Startar CFT-Institutet tillsammans med en kollega. www.cftinstitutet.se Jag har cokså deltagit i arbetet med att starta upp en svensk CFT-förening www.compasisonatemind.se


Tidigare

Jag har alltid arbetat med människor, tidigare som vårdbiträde och som servitris. Sedan barnsben har jag värnat om vår jord och började på univeristetet genom att lära mig om relationerna mellan människa, samhälle och miljö i humanekologin. Det intresset och engagemanget ligger mig fortfarande varmt om hjärtat. allt hänger ihop. Vi hänger ihop. Vi behöver goda relationer till vår omvärld, varandra och oss sjäva. 

 

 

MINA SPECIALOMRÅDEN

 

 

Ångest, Depression, Låg självkänsla, självmedkänsla, HSP (Högsensitiv personlighet), Tinnitus, Sömn, Ofrivillig barnlöshet. Alla typer av svårigheter att hantera känslor inom dig eller i relationer.

Compassion Focused Therapy Compassionfokuserad Terapi (CFT), Dialektisk Beteende Terapi (DBT), Kognitiv beteendeterapi (KBT) & Mindfulness.

Parterapi, familjeterapi och individualterapi


"Linda har en varm, inkännande terapeutisk still. Integrerar teori i praktik. Särskilt hjälpsamt med stolsarbetet. Hög grad av närvaro."


”Såhär mycket hjälp har jag aldrig fått utav någon av alla jag gått till tidigare. Du är professionell och det känns att du lyssnar och ger tips på rätt grejer, observant.

"Jag kan inte nog beskriva hur glad jag är över att jag hamnade hos dig! Din lyhördhet, omtänksamhet, medmänsklighet och den tydliga känslan av att du verkligen bryr dig och hur du sätter dig in i hur jag har det, är alldeles enastående. Plus att jag verkligen har känt att dina metoder är kreativa och tydliga, och har hela tiden känts väldigt anpassade efter mig och min situation."